Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: (kršitelj koda) povucen iz prodaje u Srbiji

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno (kršitelj koda) povucen iz prodaje u Srbiji

Zbog sumnje da je neispravno, sanitarna inspekcija povukla je seriju mleka u prahu za bebe "(kršitelj koda)" nemačkog proizvođača "(kršitelj koda)". Reč je o količini od oko 7.200 kilograma tog mleka.

Na kutijama povučene serije kod bar-koda nalazi se broj 28404 i datum proizvodnje 10. oktobar 2008. godine sa rokom trajanja do 10. aprila 2010. godine.

Crne grudvice u mleku u prahu za bebe navele su Anu Jugović da se prvo zabrine, a zatim i da u potragu. Ceo slučaj predat je nadležnoj sanitarnoj inspekciji.

"Dobili smo rezultat analize koji je zdravstveno neispravan, ali samo sa aspekta jednog traženog parametra, a to je senzor na analizu, odnosno prisustvo stranih primesa", kaže sanitarni inspektor Ljiljana Jovanović.

Ipak ohrabruje činjenica da oni koji su primetili ovakve promene mleko nisu deci ni dali, niti se iko obratio lekaru zbog tegoba.

U firmi koja je glavni distibuter ovih nemačkih proizvoda tvrde da su greške moguće prilikom pakovanja.

"U biti radi se o karamelizovanim česticama suve materije, koje, normalno postoje u tom proizvodu, koja prilikom varenja i hermetičkog zatvaranja alufolije, zbog tretmana visokom temperaturom menja boju. Ono što u svakom slučaju stoji, to je da su proizvodi neškodljivi za decu. To je naše duboko uverenje i saznanje iza koga jednostavno stojimo", kaže uvoznik Milorad Bućan.

Iako su po uvozu dobijene sve dozvole, na osnovu zahteva Sanitarne inspekcije u Institutu za javno zdravlje Batut, ipak se rade dodatne analize. Rezultati će biti poznati za desetak dana.

Zbog sumnje da je neispravno, sanitarna inspekcija povukla je seriju mleka u prahu za bebe "(kršitelj koda)" nemačkog proizvođača "(kršitelj koda)". Reč je o količini od oko 7.200 kilograma tog mleka.

Na kutijama povučene serije kod bar-koda nalazi se broj 28404 i datum proizvodnje 10. oktobar 2008. godine sa rokom trajanja do 10. aprila 2010. godine.

Crne grudvice u mleku u prahu za bebe navele su Anu Jugović da se prvo zabrine, a zatim i da u potragu. Ceo slučaj predat je nadležnoj sanitarnoj inspekciji.

"Dobili smo rezultat analize koji je zdravstveno neispravan, ali samo sa aspekta jednog traženog parametra, a to je senzor na analizu, odnosno prisustvo stranih primesa", kaže sanitarni inspektor Ljiljana Jovanović.

Ipak ohrabruje činjenica da oni koji su primetili ovakve promene mleko nisu deci ni dali, niti se iko obratio lekaru zbog tegoba.

U firmi koja je glavni distibuter ovih nemačkih proizvoda tvrde da su greške moguće prilikom pakovanja.

"U biti radi se o karamelizovanim česticama suve materije, koje, normalno postoje u tom proizvodu, koja prilikom varenja i hermetičkog zatvaranja alufolije, zbog tretmana visokom temperaturom menja boju. Ono što u svakom slučaju stoji, to je da su proizvodi neškodljivi za decu. To je naše duboko uverenje i saznanje iza koga jednostavno stojimo", kaže uvoznik Milorad Bućan.

Iako su po uvozu dobijene sve dozvole, na osnovu zahteva Sanitarne inspekcije u Institutu za javno zdravlje Batut, ipak se rade dodatne analize. Rezultati će biti poznati za desetak dana.
    superbeba.com
    RadioTelevizijaSrbije

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Juče sam slušala na vestima da je opsežnom analizom utvrđeno da (kršitelj koda) nema promenjene fizičke i hemijske karakteristike, te da odgovara pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti hrane za bebe i decu.
    Dakle to crno nije bilo ništa. Mame, slobodno nahranite decu crno belim veštačkim mlekom :/

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Mame, slobodno nahranite decu crno belim veštačkim mlekom :/

ajmo sad ponovno jedno pet stranica u stilu "ja dojim, ne mogu zamisliti da netko svoju malu bebicu hrani "veštačkim mlekom"... i takodalje i takodalje...
    zašto ti leonisam možeš spominjati (kršitelj koda) i milupu?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sladjanaf uopce ne mogu nikako shvatit tvoj post. ne u dobroj namjeri.
    a onda mi opet nije jasno zasto bi pisala maliciozan post :/

sto se tice tvog pitanja, u pravilima ovog pdf pise odgovor koji glasi:
    Dozvoljeno je spominjanje proizvođača nadomjestaka za majčino mlijeko i njihovih robnih marki u kontekstu informiranja i prijava kršitelja.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kaze mi bas privatna pedijatrica da joj telefon stalno zvoni zbog (kršitelj koda)a.
    Zao mi je beba koje moraju da menjaju adaptirano, to moze da bude bolno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zao mi i bebica i mama koja su sigurno u ovoj situacji preplaseni i zgubljeni.

s druge strane ne bi se osjecala lagodno da mi vele da ipak s time trebam nahranti dijete jer je proslo na testiranju, pa neka zanemarim grudice.

to je strasno neodgovorno.
    ali prevelik je trosak da se takvo nesto u potpunosti povuce iz prodaje i zamijeni novim.
    i opet je novac ispred djece

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i sladjanaf, "vestacko mleko" koje te tako ubolo, je termin koji se koristi kao sto se kod nas koristi dojenacka formula, adaptirano mlijeko itd.
    koriste ga majke koje hrane svoje dijete adaptiranim.
    uguglaj ga, ako ne vjerujes

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    zao mi i bebica i mama koja su sigurno u ovoj situacji preplaseni i zgubljeni.

s druge strane ne bi se osjecala lagodno da mi vele da ipak s time trebam nahranti dijete jer je proslo na testiranju, pa neka zanemarim grudice.

to je strasno neodgovorno.
    ali prevelik je trosak da se takvo nesto u potpunosti povuce iz prodaje i zamijeni novim.
    i opet je novac ispred djece
    Ovo sam htela da kažem, ali možda nisam bila najjasnija.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i sladjanaf, "vestacko mleko" koje te tako ubolo, je termin koji se koristi kao sto se kod nas koristi dojenacka formula, adaptirano mlijeko itd.
    ma uopće me nije to ubolo, kaj ti je? i znam šta znači, hvala lijepo
    i fora mi je naziv, pa sam zato upotrijebila. a ubola me cijela rečenica i njezina intonacija.

al neću više, jer nikad dobro ne završi.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    ma uopće me nije to ubolo, kaj ti je? i znam šta znači, hvala lijepo
    i fora mi je naziv, pa sam zato upotrijebila. a ubola me cijela rečenica i njezina intonacija.

al neću više, jer nikad dobro ne završi.
    Intonacija nije išla u tom smeru. Zaista. Ali sam svesna da ovakva online komunikacija može da košta. Zato izlazim sa teme. Za sad. Da se mnoge mame zbog toga ne bi osetile prozvanim. To mi nije bila ni zadnja namera.

Htela sam da dopunim informaciju koju je Leonisa stavila pre nekoliko dana najsvežijom vešću u vezi sa tim i morala sam da iskomentarišem, ali to svakako nije bilo u stilu koji se tebi učinio.

I da još dodam - analize kažu da su te tamne grudvice zapravo karamelisano mleko, koje se stvorilo prilikom vrućeg zavarivanja vrećica u koje je mleko pakovano.

Ajde papa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •